onsdag den 3. juli 2013

Hvidchokolademousse m. lakridscreme

Til ca. 4. personer.
Lakridscreme:
85 g. hvid chokolade
80 g. piskefløde
10 g. smør
1 tsk (gerne med top) lakridspulver

Hvid chokolademousse:
200 g. hvid chokolade
5 dl. piskefløde
120 g. past. æggeblomme - cirka 4bægre! 
60 g. sukker

Pynt:
Knuste Oreo kiks
Hak chokoladen og hæld det i en skål. varm fløden op, kom herefter den hvide chokolade i lidt af gangen og lad det smelte med, tilsæt smør og lakridspulver, kog blandingen op til den får en cremet konsistens - hæld cremen over i glas og stil dem i køleskabet. (indtil cremen er stivnet) 
Lakridscremen direkte fra køleskabet. 


Hvid chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden til en let og cremet konsistens. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps. Bland chokolade og æggesnaps, og vend flødeskummet i lidt ad gangen. Ved at man blot vender det i, bevarer man luften i skummet.

Jeg brugte hvid chokolade fra marabou :)


Let pisket flødeskum!

Her er den endelige mousse færdig blandet og klar til at blive hældt på glas

 Hæld moussen i glassene og sæt dem på køl. Pynt til sidst med knuste Oreos :)




Ved at lade lakridscremen stå i køleskabet undgår du at den ikke blander sig med den hvide mousse når den hældes over :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar