Til ca. 4. personer.
Lakridscreme:
85 g. hvid chokolade
80 g. piskefløde
10 g. smør
1 tsk (gerne med top)
lakridspulver
Hvid chokolademousse:
200 g. hvid
chokolade
5 dl. piskefløde
120 g. past.
æggeblomme - cirka 4bægre!
60 g. sukker
Pynt:
Knuste Oreo
kiks
Hak chokoladen og
hæld det i en skål. varm fløden op, kom herefter den hvide chokolade i lidt af gangen og lad det smelte med, tilsæt smør og lakridspulver, kog blandingen op til den får en cremet konsistens - hæld cremen over i glas og stil dem i køleskabet. (indtil cremen er stivnet)
Lakridscremen direkte fra køleskabet. |
Hvid chokolademousse:
Smelt chokoladen
over vandbad. Pisk fløden til en let og cremet konsistens. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps. Bland
chokolade og æggesnaps, og vend flødeskummet i lidt ad gangen. Ved at man blot
vender det i, bevarer man luften i skummet.
Jeg brugte hvid chokolade fra marabou :) |
Let pisket flødeskum! |
Her er den endelige mousse færdig blandet og klar til at blive hældt på glas |
Hæld moussen i glassene og sæt dem på køl. Pynt til sidst med knuste Oreos :)
Ved at lade lakridscremen stå i køleskabet undgår du at den ikke blander sig med den hvide mousse når den hældes over :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar