mandag den 10. juni 2013

Rabarber is!


Opskriften her er fra Femina dog med mine egne rettelser i!

Selve isen:
4 pasteuriserede
Æggeblommer (2 bægre)
1½ spsk. sukker
1 stang vanilje
2½ dl piskefløde
3 pasteuriserede
Æggehvider (2 bægre)
1½ spsk. sukker
Endvidere:
Kompotten der er tilbage fra  Rabarber saft
Udover dette så valgte jeg at skære nogle nektariner i små firkanter og komme det med i isen!
Sådan gør du;
 Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er let og luftigt.
Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.
Vend rabarberkompotten i med let hånd (måske skal du ikke bruge det hele, prøv dig frem).
Pisk hviderne næsten stive, vend sukkeret i, og pisk igen, til de er helt stive (a la marengs).
Vend æggehviderne i æggemassen.
Smag til med mere citron, så den er let syrlig. Kom den i en ismaskine, og lad den køre til softice. Kom den over i en plaststikbeholder, og sæt den på frost. Kan også laves uden ismaskine: Frys i 4-6 timer, og rør gerne 1-2 gange undervejs. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar