fredag den 21. juni 2013

Maregnskage med flødeskum og hindbær




Opskriften:

6 æggehvider
300 gram sukker
1 teske balsamic vineddike
50 gram mørk/eller lys, chokolade
5dl fløde
500 gram Hindbær
3 spiseske fulde groft revet chokolade 


Til pynt:
500gram Bær
5dl fløde
Lidt groft hakkede cokolade

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180grader.
Mål sukker op i en skål for sig
Pisk æggehviderne til de er næsten stive - og kom så sukker i lidt af gangen indtil massen er helt blank og stiv - rigtig marengs agtig.


Vend så vineddike i sammen med kakaopulver (si gerne kakaoen så du undgår klumper) og det groft hakkede chokolade - indtil massen er ensartet. 


Find nu et stykke bagepapir og tegn en cirkel med en radius på cirka 23cm - Jeg bredte min mere ud da jeg synes massen virkede meget voldsom. Glat top og sider.


Placer den i ovnen og skru med det samme ned på 150grader.
Kagen skal bage i cirka 1time og 15min.


Når kagen er færdig så åben let for ovnen og lad den stå og køle af sammen med ovnen.



Lige inden kagen skal serveres piskes fløden til skum og smøres ud over kagen, pynt med med bær efter egen smag og revet chokolade. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar