onsdag den 5. juni 2013

Frugttærte m. marcipanbund og friske jordbær


Til ca. 10 pers. 

Rigtig lækker og frisk sommerkage

Ingredienser:

Dej:

2 store æg (el. 3 mindre)
200 g. sukker
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2-3 tsk. vaniljesukker
200-250 g. ren rå marcipan
150 g. valgfrit bær, frossent  (jeg brugte hindbær - og det blev rigtig lækkert og frisk)
50 g. smør (ca.)

Topping:

Flødeskum (lidt under 1,5 ltr. fløde)
Friske jordbær

Sådan gør du:


Pisk æg og sukker sammen til det får en cremet, tyk konsistens. Derefter blandes mel, bagepulver og vaniljepulver sammen og hældes op til æggene og sukkeret.

Der smøres en springform (min var på ca. 28 cm.) og marcipanen rives groft og tilsættes dej-blandingen - dette hældes så i springformen.
De frosne bær trykkes ned i dejen og der lægges en lille klat smør oven på hvert bær (dette forhindre at bærret bliver tørt/brændt).

Bages ved 175 grader C i 35-40 min.

Når kagen er færdig skal den køle i 30 min. ca. hvorefter flødeskummet kommes oven på i et lækkert lag og jordbærene skæres i stykker og kommes oven på - velbekomme :)











1 kommentar: