Cremet chokoladekage perfekt til en sommeraften..
Chokoladekage med Mascapone-Appelsin-Topping
ca. 8 personer
3 æg delt i blommer og hvider
125 g lyst rørsukker
75 g lyst
muskovadosukker
80 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 spsk kakao
200 g smeltet smør
100 finthakket mørk
chokolade
(Hvis du er vild med mascapone kan du sagtens lave mere creme end hvad opskriften her siger, det bliver den ikke ringere af!)
250 g mascapone
Korn af 1
vanilijestang
Fintrevet skal af en
økologisk appelsin
5 spsk flormelis
Evt. Grand marnier - efter smag og behag, dette tilfører cremen et ekstra touch af appelsin.
Evt. Grand marnier - efter smag og behag, dette tilfører cremen et ekstra touch af appelsin.
Sådan gør du:
Pisk de to slags sukker godt med æggeblommerne. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao i dejen.
Smelt herefter smørret og vend det i dejen.
Hak chokoladen fint og vend det i dejen.
Pisk til sidst æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i en smurt form på 20 cm eller lidt mindre. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader ved 35-40 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Pisk de to slags sukker godt med æggeblommerne. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao i dejen.
Smelt herefter smørret og vend det i dejen.
Hak chokoladen fint og vend det i dejen.
Pisk til sidst æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i en smurt form på 20 cm eller lidt mindre. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader ved 35-40 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Lav toppingen ved at
lægge alle ingredienserne i en skål. Rør forsigtigt sammen uden at røre for
meget. Fordel toppingen på kagen eller smør den op med cremen som jeg har gjort og opbevar den køl til den skal spises.
Denne er bare NAM :-P
SvarSlet